Biedt online outplacement dezelfde kansen als regulier outplacement?

Biedt online outplacement dezelfde kansen als regulier outplacement?

Online outplacement is niet nieuw, maar sinds dit jaar is het veel sterker op de voorgrond getreden. De coronacrisis van 2020 heeft de hele wereld even door elkaar geschud, en de verschuiving naar online was voor veel sectoren opeens een must om te overleven. Voor de outplacementsector was dit niet anders. Maar wat is het verschil tussen online outplacement en regulier outplacement, en levert het wel dezelfde resultaten op?

 

Online tools creëren meer mogelijkheden

Dankzij de sterke verschuiving naar online, zijn er heel wat nieuwe tools op de markt gekomen die ook de outplacementsector hebben verrijkt. Denk bijvoorbeeld aan webinars, video calls, online tests, etc. Deze middelen waren een tijd geleden niet zo talrijk en al zeker niet zo toegankelijk als nu. Door deze verandering kunnen outplacement bureaus trajecten uitbreiden, differentiëren en veel beter afstemmen op de wensen van de kandidaten.

 

Meer vrijheid voor de kandidaat

Omdat een deel van het traject dus online verloopt, is het makkelijker voor de kandidaten om zelf de momenten te bepalen waarop ze bijvoorbeeld bepaalde online lessen of webinars volgen, of testen afleggen. Bij regulier outplacement wordt er van jou als kandidaat verwacht dat je aanwezig bent op de afgesproken momenten.

 

Online trajecten maken outplacement toegankelijker

Daarnaast kan je als kandidaat het traject grotendeels van thuis uit volgen, waardoor je jezelf niet moet verplaatsen naar de locatie van een outplacementbureau. Bij CareerSolution hebben we kantoren in 14 verschillende steden, maar dat wil niet zeggen dat een verplaatsing voor jou altijd even makkelijk is. Misschien is de afstand wel groot of heb je geen eigen wagen ter beschikking. Dan biedt een online traject de ideale oplossing, wat er misschien wel voor zorgt dat meer mensen in een outplacement traject durven stappen.

 

Geen verschil in resultaten

Het inhoudelijke kader van online outplacement en regulier outplacement, zijn één en hetzelfde. Persoonlijkheidstesten, individuele coaching en andere trajectonderdelen, komen zowel bij online als bij regulier outplacement terug. Omdat de inhoud exact hetzelfde is en alleen de uitvoering afwijkt, is er geen impact op de resultaten. Sterker nog, mensen die een online traject verkiezen boven een regulier traject, zijn zelfs meer tevreden.

 

Conclusie

Online outplacement biedt dezelfde resultaten als regulier outplacement, en kan zelfs nog extra voordelen met zich meebrengen. Let wel op dat er een groot verschil is in werkwijze, en dat deze bij jou moet passen. Verkies je een aanpak die jou wat meer vrijheid geeft, dan kan online outplacement een grote meerwaarde zijn voor jou.

 

Hoe wij online outplacement aanpakken bij CareerSolution

Na een vrijblijvende kennismaking stel je samen met je coach een plan van aanpak op. Daarna voeren we 3 verschillende testen uit, gericht op zowel persoonlijkheid als werkzaamheden, en stellen we een grondige profielanalyse samen. We verkennen samen de arbeidsmarkt en zorgen gedurende het hele proces voor een persoonlijke begeleiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *